Selecteer de taal


Verpakken, ompakken en distribueren van voedingsstoffen.

Om de dienstverlening te kunnen verbreden heeft Albert Keijzer een aantal jaren geleden samen met Flexitank een joint venture opgezet onder de naam KenK Solutions. Dit gespecialiseerde bedrijf in het verpakken, ompakken en opslaan van vloeibare en vaste stoffen voor de food en cosmetica is volledig gecertificeerd en beschikt over een compleet geautomatiseerde afvullijn voor boter en vetten. Verder wordt er gebruik gemaakt van opwarminstallaties (bijvoorbeeld voor flexitanks) en heeft men de beschikking over een grote smeltinstallatie voor het omsmelten van vetten. Lees hier meer over de joint venture met Flexitank.

Geautomatiseerde afvullijn voor boter en vet.

KenK Solutions beschikt over een volledig geautomatiseerde afvullijn voor het ompakken van boters en vetten. Opdrachtgevers kunnen hun producten zoals: kokosolie, cacaoboter, sheabutter, palmolie, mangoboter, etc. (in grote volumes) aanleveren. De aangeleverde producten kunnen verpakt worden in cartons van 10 kg, 12,5 kg, 15 kg en 25 kg en emmers van 25 kg. Op verzoek kunnen er speciale verpakkingen afgevuld worden.

De afvullijn is zo ingesteld dat juist ook moeilijke producten als sheabutter op de juiste temperatuur worden afgevuld. Tijdens het afvulproces wordt er rekening gehouden met voldoende afkoeltijd, zodat kristallisatie wordt voorkomen.

De afvullijn is opgebouwd uit een automatische dozenvouwer, zakkenplaatser en twee afvulkoppen met regelbare temperaturen door geschraapte koelers. Tijdens het proces vindt er een gewichtscheck en metaaldetectie plaats. Na het afvullen zorgt de automatische sealkop dat de verpakking vacuüm getrokken wordt voordat de dozensluiter een compleet verpakt product aflevert. Aan het einde van de afvullijn zorgt een stapelrobot voor het transport klaarmaken op pallets.

Bekijk hier de video van de afvullijn in bedrijf.

De geautomatiseerde afvullijn is Kosher, EU-BIO en NOP-USDA gecertificeerd.

Smelten en op- en overslag.

KenK Solutions beschikt over een ‘hotroom’ waarin diverse verpakkingsvormen zoals, IBC’s, dozen, vaten en totes kunnen worden verwarmd om vervolgens te kunnen worden omgepakt naar een andere verpakkingseenheid.

Verder wordt er gebruik gemaakt van opwarminstallaties (bijvoorbeeld voor flexitanks) en heeft men de beschikking over een grote smeltinstallatie voor het omsmelten van vetten.

Voor op- en overslag beschikt KenK Solutions over een eigen tankpark met 26 geïsoleerde en verwarmbare tanks van 60.000 liter. Een aantal tanks zijn uitgerust met een roerinstallatie.

Smart logistic solutions all the way.

Naast het verpakken en ompakken van oliën en vetten, biedt Albert Keijzer ook de volgende logistieke diensten aan:

Tanktransport
Bulktransport
Containertransport
Bulktransport zelflossers
Watertransport
Geconditioneerde opslag
Sileren, verpakken vaste voedingsstoffen
Wegen en reinigen
Mobiele roerinstallatie voor vloeistoffen

Wilt u meer informatie ontvangen of een offerte aanvragen? Neem dan hier contact op.

Bekijk hier de website van KenK Solutions


bedrijfsfilm 100 jaar Albert Keijzer


Meer weten over Albert Keijzer Transport?
Bekijk hier de bedrijfsfilm over ons 100-jarig bestaan.